Pagini

Prezentare

Creator Blogg: =DoRu=
Administratori:
=DoRu= (Matei Tudor)
Dna.Diriginta(Buzea Magdalena)
MaRiuS(Marius Dovleac)
LiKe(Valy Parvu)

IN CURAND VOM INCEPE SA POSTAM ODATA CU TOATA CLASA.
Mai avem de lucrat dar o sa iasa bine .

Bafta all :)

joi, 15 noiembrie 2012

Compunere- Florea Elena


O iarnă superbă

   Florea Elena

 

              Într-o zi mohorâtă,  cu norii  îngrămădiţi  unul peste altul, de parcă  ar fi căzut prima ninsoare, câte-un fulg fin de nea a început să cadă uşor peste casele oamenilor.

Copiii n-au mai putut de fericire. Ieşiră în curte strigând  şi alergând printre fulgii mari şi deşi. Nu trecu mult timp şi toate curţile erau îmbrăcate într-o haină albă de nea. Iar cei mici n-au stat pe gânduri  că au şi făcut, ca prin minune, un om de zăpadă: cu un morcov, un fular, o căciulă, nişte nasturi din tăciune.

A doua zi, când vrură din nou să iasă la joacă, cineva le ieşi în cale: o bonă rea, urâtă,  urlând din faţa uşii de se clătina casa.

        -Ce mai căutaţi afară? N-aţi fost şi ieri?

Un singur copil a avut curajul să-i răspundă.

        -Ba da, am fost şi ieri, dar iarna este atât de minunată  încât am sta toată ziua afară.
Acele cuvinte o înduioşară pe femeie şi îi lasă pe copii să iasă afară, dar ieşi şi ea să se joace în zăpadă. Şi dintr-o dată, ea nu mai era urâtă si vocea-i devenise blândă şi plăcută. Ce transformare!

Poezie-Florea Elena


                                         
  Cărţile fermecate               
     Florea Elena
  Cărţile ce le-am citit
  Au fost fermecate

  Şi-au rămas în mintea mea
  Sfaturile toate.

  Autorii-s minunaţi

  O legendă rară
  Îi iubesc şi îi stimez
  Ca pe o comoară.

Postare Denisa & Alexandra

BILETUL MISTERIOS Era ora 12:00, când Maria şi sora ei tocmai plecau de la şcoală. Când au ajuns acasă s-au uitat în cutia poştală şi au găsit un bilet pe care scria:
   AERECERTEP AL IIV”
‘’?AEM
       LEBANA
    Fetele nu au ştiut ce înseamnă, aşa că au intrat în casă. S-au dus în camera lor, iar Maria a luat biletul şi l-a pus pe noptiera roz din faţa oglinzii. Mama lor le spuse: -Îmbrăcaţi-vă şi veniţi la masă! -Bine, răspund fetele. Ele se duc la bucătărie şi pun masa, după care au mâncat. La ora 15:15 fetele erau la cursul de balet pâna la ora 19:00, aşa că nu puteau să afle ce scria pe bilet. Când au ajuns acasă, au mâncat, s-au spălat şi s-au dus în camera lor. Ele s-au dus să se pieptene în faţa oglinzii şi au văzut biletul pe care scria:
,,VII LA PETRECEREA MEA ?’’
    ANABEL
Au început să râdă când şi-au dat seama că de fapt scrie în oglindă. După aceea s-au culcat amuzate, gândindu-se la modul cum au descoperit secretul biletului misterios. Moiceanu Denisa, Popescu Alexandra